Tagliatelle s ořechovou omáčkou
Suroviny:
- Domácí těstoviny:
200g hrubé mouky
2 vejce
1 lžíce olivového oleje
špetka soli
1 lžička kurkumy - Omáčka:
- 150g kuřecího masa
1 lžíce krému z vlašských ořechů - 150ml rajčatového protlaku nebo 4 rajčata
1 stroužek česneku
bazalka, oregáno, sůl
Nejprve si udělám těsto, které nechám 30 minut odpočinout v lednici. Do mísy dám mouku, do důlku vyklepnu 2 vejce, přidám olej, kurkumu a sůl. Rukou uhnětu hladké těsto, které dám zabalené do potravinové fólie do lednice. Těsto vyválím pomocí strojku na těstoviny a vytvořím široké nudle tzv. tagliatelle. Do hrnce dám vařit osolenou vodu a začnu s přípravou omáčky. Kuřecí maso nakrájím na kousky a dám na rozpálenou pánev s trochou oleje orestovat. Po 5ti minutách přidám rozmixovaná rajčata s ořechovým krémem, česnekem a kořením. Do vroucí vody dám vařit těstoviny. Trochu vody odeberu a přidám do omáčky, prohřeji. Těstoviny uvařené al dente přidám do omáčky a servíruji.
Tipy: na domácí těstoviny používám hrubou mouku z tvrdé pšenice Granoro - Semola di grano duro, kterou objednávám na internetu. Hodně používám arašídové máslo, ale tady jsem vyzkoušela novinku od firmy Nutspread a to neslazený oříškový krém z vlašských ořechů. A poslední rada k tomuto receptu je asi ta nejdůležitější, a to jak na domácí těstoviny :-) Pokud plánujete dělat těstoviny častěji, vyplatí se investovat do strojku na těstoviny. Já používám strojek od firmy Marcato.