Bramborák z červené řepy

Bramborák z červené řepy

Suroviny na 1 porci

  • 100g červené řepy     
  • 1 vejce
    20g ovesných vloček drcených
  • 2 stroužky česneku   
  • majoránka, sůl, pepř, kmín 

V míse si rozkvedlám vajíčko a přidám nadrcené vločky. Směs nechám chvíli odležet. Červenou řepu oloupu, nastrouhám na jemném struhadle a přimíchám do směsi. Přidám česnek a koření tak jak jste zvyklý. Bramborák smažím na teflonové pánvi s minimem přidaného tuku. Tyto plaky z červené řepy jsou zajímavou variantou jak si zpestřit váš stůl. Takto připravený bramborák se hodí ke svačině. Pokud byste jej chtěli na večeři, přidejte navíc bílkovinu (šunku, mozzarelu, cottage, tvarohovou pomazánku..)

Přibližné nutriční hodnoty na porci:  energie 860kJ, 12g bílkovin, 24g sacharidů, 7g tuků