Zhodnocení jarní sezóny Angels Teamu

Na jarní mistrovské soutěže, které se konaly v dubnu a květnu 2016, jsem připravovala 7 holek – dvě v kategorii bodyfitness a pět pro bikiny fitness. Jejich věk je v poměrně širokém rozmezí (od juniorky a až po vyzrálé ženy, z nichž některé mohou startovat i v kategorii masters nad 35 let). Ale věk tady nehraje zásadní roli, nejdůležitější je pevná vůle. Až na jednu z nich, všechny měly s přípravou na závody své zkušenosti z předešlého roku. Už si prošly objemovou i rýsovací fází. Bylo potřeba zlepšit a odstranit nedostatky, nabrat trochu svaloviny a zlepšit prezentaci na pódiu. Konkurence závodnic je na mistrovských soutěžích na mnohem vyšší úrovni než na podzimních kondičních soutěžích. A tak jsme neponechaly nic náhodě.

Fotka ze srazu Angels Teamu, konaném v únoru 2016 v InCore Fitness Brno



Kategorie bikiny fitness

Pavlína Šťouračová


Pavlínu už od loňského roku pronásleduje prokleté páté místo. Startovní pole v její kategorii je velmi vyrovnané a Pavla se mezi soupeřkami rozhodně neztrácí. Její postava je krásně symetrická, ale na současný trend kategorie bikiny má stále ještě příliš hmoty. Neštěstí se ji podařilo prolomit alespoň na Grand Prix ve Zbýšově, odkud si zaslouženě odvezla bronzovou medaili.

5. místo mistrovství Moravy
10. místo mistrovství ČR
3. místo Grand Prix Zbýšov
5. místo BFC Extrifit Cup

Naďa Kellnerová


Naďa měla velmi úspěšnou podzimní sezónu mezi kondičními závodnicemi. Během zimy se jí podařilo nabrat trochu svalové hmoty a byla schopna zaujmout porotu i na mistrovství republiky, kde se probojovala až do finále. Naďa má na pódiu velmi hezkou a sebevědomou prezentaci, do budoucna se zaměříme na vybudování dalších svalů a větších nohou.

4. místo mistrovství Moravy
6. místo mistrovství ČR
6. místo FFF Cup
6. místo Fitness Mania Classic

Soňa Kroščáková


Soňa je náš benjamínek a mile překvapila, neboť se odprezentovala na obou mistrovských soutěžích ve velmi dobré formě. Na mistrovství Moravy získala stříbrnou medaili a o týden později na republice obsadila krásné čtvrté místo v kategorii masters, která jí mnohem více seděla.

2. místo mistrovství Moravy
4. místo mistrovství ČR kategorie masters
11. místo mistrovství ČR

Lucie Škrabánková


Lucie bohužel velmi podcenila objemovou část přípravy, během které přibrala příliš mnoho tuku. Přes veškerou snahu, za kterou ji musím pochválit, nebyla schopna svou formu dotáhnout do odpovídající kvality. Mistrovských soutěží se nezúčastnila, zkusila se alespoň postavit na prkna jarních pohárových soutěží, kde se však neprosadila.

4. místo Grand Prix Zbýšov
7. místo BFC Extrifit Cup
9. místo FFF Cup

Veronika Chromá


Veronika patří ještě mezi dorostenky a juniory, kteří měly závody o měsíc později a měla tak delší čas na přípravu. Bohužel nám přípravu zpomalila nemoc, se kterou Veronika nějaký čas bojovala a už jsme ani nedoufaly, že se na pódiu ukáže. Naštěstí 14 dní před závody začala Verča opět cvičit a vše dobře dopadlo, když na mistrovství Moravy vyhrála nejmladší kategorii. Pokud u tohoto sportu vytrvá, má celou kariériu vzhledem ke svému věku ještě před sebou.

1. místo mistrovství Moravy, kategorie dorostenky
3. místo mistrovství Moravy, kategorie juniorky
3. místo mistrovství ČR, kategorie dorostenky
3. místo mistrovství ČR, kategorie juniorky

Kategorie bodyfitness

Soňa Kvíčalová


Soňa, obdobně jako Lucie, během zimy nabrala příliš mnoho tuku. Když jsem jí viděla na našem sraze v lednu, příliš jsem nevěřila, že bude moci na jaře vůbec závodit. Soňa však zabojovala a nakonec byla její letošní forma výrazně lepší než ta, se kterou se prezentovala na kondičních závodech loni na podzim. Získala stříbro z Moravy a postup na republiku. Tady mohla porovnat svou formu s lépe připravenými soupeřkami a uvědomila si své nedostatky. Na nich zapracujeme během přípravy na příští rok, kde to zvládne znovu a ještě lépe.

2. místo mistrovství Moravy
9. místo mistrovství ČR
4. místo BFC Extrifit Cup

Pavla Pranspergerová


Pavla oproti loňskému jaru, kde závodila poprvé, pro kategorii bodyfitness krásně dozrála. Má hezkou „V“ siluetu, podařilo se jí rozšířit záda a nabrat svaly na ramenou. Také v těch nejtěžších partiích u žen, na nohách a zadku, se jí podařilo svalovou hmotu zpracovat a zkvalitnit. Na pódiu zúročila své zkušenosti a na Moravě bezkonkurenčně vyhrála a získala i absolutní prvenství. Z republiky si odvezla stříbrnou medaili a nominovala se na mistrovství Evropy. Na své první zahraniční soutěži se v početné konkurenci probojovala až do finále, kde obsadila hezké 6. místo.

1. místo mistrovství Moravy + absolutní vítězství
2. místo mistrovství ČR
6. místo mistrovství Evropy