Co je Šmakoun
Šmakoun je potravina vyrobená tepelnou úpravou čistého vaječného bílku originální, patentově chráněnou českou technologií. Vyznačuje se výhodnými výživovými vlastnostmi – 0 % tuku, 0 % cukru, 0 % cholesterolu, 0 % lepku a nízkou energetickou hodnotou 288 kJ / 100 g.
Šmakoun nabízí přesně to, co čekáte od zdroje bílkovin – vysokou biologickou hodnotu, dobrou stravitelnost a nízký obsah sacharidů a tuků. A navíc v univerzálním balení. Díky pestrosti nabídky od samotného Šmakouna přes nudle po potraviny, v nichž je Šmakoun obsažen (masné výrobky, sladké krémy…), jej můžete používat denně, aniž by se vám přejedl. Prakticky jím doplňujete a vylepšujete své tradiční recepty. Šmakoun je chutný polotovar – potravina pro rychlé večeře i skvělý základ jídelníčku pro sportovce, seniory, děti, muže, ženy. Oceňují ho výživoví poradci a profesionální sportovci.
Výrobky řady Šmakoun:
-
představují zdroj kvalitní bílkoviny s vysokou biologickou hodnotou
-
jsou lehce stravitelné a vhodné ke každodenní konzumaci
-
obsahují malé množství sacharidů a tuku
-
nabízí široké možnosti použití v gastronomii
-
jsou k dostání v řadě chutných variací
Šmakoun produkty:
-
Šmakoun plátky ochucené - meruňkový, brusinka s goji, švestka se skořicí, mexiko, uzený, s hlívou ústřičnou, přírodní
-
Štíhlé nudle
-
Masné výrobky - párky, klobásy, karbanátky, sekaná
-
Sladký krém kakaooříškový
-
Saláty - camping, pochoutkový
Jak se Šmakoun vyrábí?
Šmakoun je speciálně upravený vaječný bílek bez přidaných chemických látek a konzervantů. Vyrábíme ho tepelnou a tlakovou úpravou. Vzniká tak potravina s vysokým obsahem bílkoviny albumin. Technologie vzniku Šmakouna je český vynález a je patentově chráněna.
-
Chcete skvělou čokoládu bez zbytečných tuků a cukrů?
-
Chcete párky, hamburgery nebo pizzu se skvělými výživovými hodnotami?
-
Chcete doplnit svůj jídelníček o bílkoviny a nahradit jimi tuky?
-
Chcete Šmakouna. Univerzální zdroj bílkovin, který můžete připravit na sladko, na slano, jako hlavní jídlo, zákusek i pečivo.
Jak používat Šmakouna?
Cílem použití šmakouna je dosažení odlehčení připravovaných jídel a vyráběných potravin se šmakounem. Přidáním šmakouna do receptur dojde k náhradě nežádoucích tuků a cukrů výhodnou bílkovinou při snížení celkové energetické hodnoty a také při dosažení požadované chutě, vůně a konzistence. Šmakoun se hodí do řady běžně vyráběných potravin.
Využitelnost Šmakouna nezná hranice. Téměř každé vaše jídlo může být racionálnější.