Co je Šmakoun

Šmakoun je potravina vyrobená tepelnou úpravou čistého vaječného bílku originální, patentově chráněnou českou technologií. Vyznačuje se výhodnými výživovými vlastnostmi – 0 % tuku, 0 % cukru, 0 % cholesterolu, 0 % lepku a nízkou energetickou hodnotou 288 kJ / 100 g.

Šmakoun nabízí přesně to, co čekáte od zdroje bílkovin – vysokou biologickou hodnotu, dobrou stravitelnost a nízký obsah sacharidů a tuků. A navíc v univerzálním balení. Díky pestrosti nabídky od samotného Šmakouna přes nudle po potraviny, v nichž je Šmakoun obsažen (masné výrobky, sladké krémy…), jej můžete používat denně, aniž by se vám přejedl. Prakticky jím doplňujete a vylepšujete své tradiční recepty.  Šmakoun je chutný polotovar – potravina pro rychlé večeře i skvělý základ jídelníčku pro sportovce, seniory, děti, muže, ženy. Oceňují ho výživoví poradci a profesionální sportovci.

Výrobky řady Šmakoun:

  • představují zdroj kvalitní bílkoviny s vysokou biologickou hodnotou

  • jsou lehce stravitelné a vhodné ke každodenní konzumaci

  • obsahují malé množství sacharidů a tuku

  • nabízí široké možnosti použití v gastronomii

  • jsou k dostání v řadě chutných variací

Šmakoun produkty:

  • Šmakoun plátky ochucené - meruňkový, brusinka s goji, švestka se skořicí, mexiko, uzený, s hlívou ústřičnou, přírodní

  • Štíhlé nudle

  • Masné výrobky - párky, klobásy, karbanátky, sekaná

  • Sladký krém kakaooříškový

  • Saláty - camping, pochoutkový

Jak se Šmakoun vyrábí?

Šmakoun je speciálně  upravený vaječný bílek bez přidaných chemických látek a konzervantů. Vyrábíme ho tepelnou a tlakovou úpravou. Vzniká tak potravina s vysokým obsahem bílkoviny albumin. Technologie vzniku Šmakouna je český vynález a je patentově chráněna.

  • Chcete skvělou čokoládu bez zbytečných tuků a cukrů?

  • Chcete párky, hamburgery nebo pizzu se skvělými výživovými hodnotami?

  • Chcete doplnit svůj jídelníček o bílkoviny a nahradit jimi tuky?

  • Chcete Šmakouna. Univerzální zdroj bílkovin, který můžete připravit na sladko, na slano, jako hlavní jídlo, zákusek i pečivo.

Jak používat Šmakouna?

Cílem použití šmakouna je dosažení odlehčení připravovaných jídel a vyráběných potravin se šmakounem. Přidáním šmakouna do receptur dojde k náhradě nežádoucích tuků a cukrů výhodnou bílkovinou při snížení celkové energetické hodnoty a také při  dosažení požadované chutě, vůně a  konzistence.  Šmakoun se hodí  do řady běžně vyráběných potravin. 

Využitelnost Šmakouna nezná hranice. Téměř každé vaše jídlo může být racionálnější.