Dvoubarevné ledové čokoládky

Dvoubarevné ledové čokoládky

Suroviny:

  • 1 hrnek kokosového oleje           
  • 1 hrnek arašídového másla
  • 1/2 hrnku medu
    1/3 hrnku strouhaného kokosu 
    4-5 lžíc kakaa
    špetka soli
    kousky čokolády a kokos na posypání

V míse rozmixuji kokosový olej (nemusí být rozpuštěný), arašídové máslo, strouhaný kokos, med a špetku soli. Mixuji, dokud se vše nespojí. Půl hmoty odliji do pekáčku (silikonová forma) a rozetřu (pro snazší vyndavání můžeme vyložit folií). Umístím nádobu do mrazáku na 15 minut. Ke zbylé hmotě postupně přidávám kakao a mixuji. Hmotu naliji na ztuhlou světlou vrstvu a rozetřu. Posypu nasekanou čokoládou, strouhaným kokosem a špetkou soli a dám do mrazáku na dalších 10-15 minut. Nakrájím na kostky. 
Nesnědené kostky uchovávejte v lednici, při pokojové teplotě měknou. 

Přibližné nutriční hodnoty na 1 kousek (z dávky celkem 25ks):  energie 774kJ, 2,8g bílkovin, 5,8g sacharidů, 16g tuků