Dvoubarevné ledové čokoládky
Suroviny:
- 1 hrnek kokosového oleje
- 1 hrnek arašídového másla
- 1/2 hrnku medu
1/3 hrnku strouhaného kokosu
4-5 lžíc kakaa
špetka soli
kousky čokolády a kokos na posypání
V míse rozmixuji kokosový olej (nemusí být rozpuštěný), arašídové máslo, strouhaný kokos, med a špetku soli. Mixuji, dokud se vše nespojí. Půl hmoty odliji do pekáčku (silikonová forma) a rozetřu (pro snazší vyndavání můžeme vyložit folií). Umístím nádobu do mrazáku na 15 minut. Ke zbylé hmotě postupně přidávám kakao a mixuji. Hmotu naliji na ztuhlou světlou vrstvu a rozetřu. Posypu nasekanou čokoládou, strouhaným kokosem a špetkou soli a dám do mrazáku na dalších 10-15 minut. Nakrájím na kostky.
Nesnědené kostky uchovávejte v lednici, při pokojové teplotě měknou.
Přibližné nutriční hodnoty na 1 kousek (z dávky celkem 25ks): energie 774kJ, 2,8g bílkovin, 5,8g sacharidů, 16g tuků