Proteinová buchta s jablky

Proteinová buchta s jablky

Suroviny na 8 porcí

  • Těsto:
  • 2 vajíčka
  • 60 ml oleje
  • 80g třtinového cukru
  • 200 ml vody
  • 100g rozemletých ovesných vloček
  • 80g celozrnné mouky
  • ½ kypřícího prášku do pečiva
  • 70g proteinového prášku
  • 200g meruňkového šmakouna

  • Náplň:
  • 200ml bílého jogurtu   
  • 250g odtučněného tvarohu
  • 3ks jablek
  • skořice

Jablíčka oloupeme, nakrájíme, dáme do hrnce, přidáme 30g cukru, trošku vody a 5min povaříme. Tvaroh promícháme s jogurtem a přidáme 20g cukru. V míse ušleháme olej, vajíčka, 30g cukru. Za stálého míchání přidáváme najemno nastrouhaného šmakouna, mouku s kypřícím práškem do pečiva, vodu a skořici. Těsto nalijeme do dortové formy, poté lžící dáme tvaroh a nakonec jablka. Pečeme v předehřáté troubě na 180stupňů cca 90 minut.

Přibližné nutriční hodnoty na 1 kousek (1/8):  energie 1341kJ, 20g bílkovin, 35g sacharidů, 10g tuků