Proteinová buchta s jablky
Suroviny na 8 porcí
- Těsto:
- 2 vajíčka
- 60 ml oleje
- 80g třtinového cukru
- 200 ml vody
- 100g rozemletých ovesných vloček
- 80g celozrnné mouky
- ½ kypřícího prášku do pečiva
- 70g proteinového prášku
- 200g meruňkového šmakouna
- Náplň:
- 200ml bílého jogurtu
- 250g odtučněného tvarohu
- 3ks jablek
- skořice
Jablíčka oloupeme, nakrájíme, dáme do hrnce, přidáme 30g cukru, trošku vody a 5min povaříme. Tvaroh promícháme s jogurtem a přidáme 20g cukru. V míse ušleháme olej, vajíčka, 30g cukru. Za stálého míchání přidáváme najemno nastrouhaného šmakouna, mouku s kypřícím práškem do pečiva, vodu a skořici. Těsto nalijeme do dortové formy, poté lžící dáme tvaroh a nakonec jablka. Pečeme v předehřáté troubě na 180stupňů cca 90 minut.
Přibližné nutriční hodnoty na 1 kousek (1/8): energie 1341kJ, 20g bílkovin, 35g sacharidů, 10g tuků