Lahůdková pomazánka

Lahůdková pomazánka

Suroviny na 2 porce: 

  • 100g šmakoun uzený
  • 200g tofu 
    2 lžíce lahůdkového droždí
    1/2 červené cibule 
     
  • špetka himalájské soli 
    rozmarýn, oregáno
    lžička sojové omáčky Tamari
    100g žitného chleba
Do misky rozdrobím tofu, nakrájeného šmakouna, cibuli, přidám lahůdkové droždí, rozmarýn, sojovou omáčku, špetku soli a oregana. Vše důkladně rozmixuji tyčovým mixérem. A je hotovo. Příprava pomazánky je jednoduchá a vcelku i rychlá. Pokud jako já preferujete sladší snídaně, dopřejte si tuto pomazánku k dopolední svačině. Je však vhodná i na odpoledne díky vysokému obsahu bílkovin, vlákniny a také nemálo komplexních sacharidů s nízkým GI.

Přibližné nutriční hodnoty na jednu porci:  energie 1183kJ, 22g bílkovin, 28g sacharidů, 7g tuků

Sójová omáčka Tamari  obsahuje vysoce kvalitní aminokyseliny a mikroorganismy důležité pro dobré trávení. Neutralizuje extrémy kyselin i zásad a posiluje kontrakce srdečního svalu. Při výrobě této kvalitní sójové omáčky se nepoužívají žádná barviva, konzervační látky ani zvýrazňovače chuti, které se vyskytují v běžných sójových omáčkách.