Suroviny:
- Na korpus:
-
200g ovesných vloček
-
150g datlí namočených přes noc
- 200g ořechů a semínek
- Na krém:
- 750g nízkotučného tvarohu
-
30g proteinového prášku čokoládového
- plátková želatina
- jahody
- kakao
Datle pokrájím a přes noc je nechám namočené ve vodě. Druhý den datle s ořechy a se semínky rozmixuji, přidám vločky a promíchám. Hmotu natlačím do dortové formy. Želatinu připravím dle návodu a smíchám s tvarohem, proteinem a pokrájenými jahodami. Náplň dám na ovesnou hmotu a nechám v lednici ztuhnout do druhého dne. Před podáváním posypu kakaem a doplním čerstvými jahodami, zakysanou smetanou nebo domácí šlehačkou.
Přibližné nutriční hodnoty 1/8 dortu:
energie 1641kJ, 23g bílkovin, 40g sacharidů, 14g tuků