Klobáska na kari

Klobáska na kari

Suroviny na 2 porce:

  • 2 šmakoun klobásy            
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
    1 avokádo 
    1 paprika
    100ml kokosového mléka
    kari, sůl, bylinky
    1 lžíce avokádového oleje

Zeleninu si nakrájím na nudličky, klobásky na kolečka. Na lžíci avokádového oleje orestuji nakrájenou cibuli, mrkev, papriku a klobásky. Přidám kari dle chuti a zaliji kokosovým mlékem. Poté ještě přidám nakrájené avokádo, prohřeji, dosolím a dochutím petrželkou. V pokrmu dominují předevšim tuky, které pocházejí z avokáda (rostlinné tuky omega - 9) a kokosového mléka (kokosový olej má hodně kyseliny laurové, přírodní nasycenou mastnou kyselinu, která zvyšuje dobrý HDL cholesterol v krvi, aby pomohla zlepšit hodnoty poměru cholesterolu).

Přibližné nutriční hodnoty na 1 porci:  energie 2027kJ, 25g bílkovin, 24g sacharidů, 30g tuků