Klobáska na kari
Suroviny na 2 porce:
- 2 šmakoun klobásy
- 1 mrkev
- 1 cibule
1 avokádo
1 paprika
100ml kokosového mléka
kari, sůl, bylinky
1 lžíce avokádového oleje
Zeleninu si nakrájím na nudličky, klobásky na kolečka. Na lžíci avokádového oleje orestuji nakrájenou cibuli, mrkev, papriku a klobásky. Přidám kari dle chuti a zaliji kokosovým mlékem. Poté ještě přidám nakrájené avokádo, prohřeji, dosolím a dochutím petrželkou. V pokrmu dominují předevšim tuky, které pocházejí z avokáda (rostlinné tuky omega - 9) a kokosového mléka (kokosový olej má hodně kyseliny laurové, přírodní nasycenou mastnou kyselinu, která zvyšuje dobrý HDL cholesterol v krvi, aby pomohla zlepšit hodnoty poměru cholesterolu).
Přibližné nutriční hodnoty na 1 porci: energie 2027kJ, 25g bílkovin, 24g sacharidů, 30g tuků