Kokosový cupcake z fazolí

Kokosový cupcake z fazolí

Suroviny na 16ks: 

  • 200g bílých fazolí
  • 200ml kokosového mléka 
    150g slazeného kokosového másla 
    1/2 kypřícího prášku do pečiva
    4 vejce 
     
  • 2 sáčky vanilkového cukru 
    hrst strouhaného kokosu
    jahody, kiwi
Fazole namočím minimálně na 12 hodin a v nové vodě uvařím v tlakovém hrnci do měkka. Uvařené fazole zcedím, dám do mísy a rozmixuji do hladka spolu s polovinou kokosového mléka, 100 g kokosového másla, kypřícího prášku a 2 sáčky vanilkového cukru. V druhé nádobě si vyšlehám vejce. Do tuhé směsi přidávám postupně vejce a vyšlehanou směs vliji do formiček na muffiny. Vložím do vyhřáté trouby na 200 stupňů a peču cca 30 minut. Upečené muffiny nechám vychladnout, poté z formiček vyndám a připravím si polevu: 100 ml kokosového mléka smíchám se zbytkem kokosového másla a hrstí strouhaného kokosu. Polevou udělám čepičku a dozdobím ovocem, tak nám vznikne z muffina slavnostní cupcake. 

Přibližné nutriční hodnoty na jeden kousek:  energie 891kJ, 6g bílkovin, 16g sacharidů, 15,5g tuků

Proč vlastně péct z fazolí? Mají skvělé nutriční hodnoty, jsou bezlepkové a nahradíte tak mouku nebo tuk. Díky fazolím zůstane moučník pěkně vláčný, až lehce „šťavnatý“. Navíc uberou na kaloriích, zvýší obsah vlákniny a bílkovin. Fazole nejsou v koláči vůbec cítit a zaručeně vás nasytí. Vyzkoušejte také čokoládové brownies z fazolí.

http://www.nutspread.cz/news/kokosovy-fazolovy-kolac/