Pstruh s čočkou a zeleninovým ragů
Suroviny na 2 porce
- 2 pstruhy
- 100g cukety
- 100g lilku
- 2 žampiony
- 2 sušená rajčata
160g červené čočky
2 stroužky česneku - sůl, bylinky, citron
Zeleninové ragů: zeleninu (cuketa, lilek, žampiony, rajčata) očistím a nakrájím na kostičky. Na pánev dám 1 lžíci oleje a veškerou zeleninu podusím cca 10 minut do měkka (na zkus), osolím, okořením a mám hotovo.
Kaše z červené čočky: červenou čočku si namočím den předem do vody, ale nemusí být. Je to snad jedinná luštěnina, která je uvařená během deseti minut i bez namáčení. Čočku properu a zbavím nečistot. Podliji vodou a nechám povařit do změknutí s kořením (oregano, saturejka, bobkový list). Nakonec lehce osolím a přidám lžičku umeocta nebo citronové šťávy. Lehce rozmixuji.
Grilovaný pstruh: rybu očistím a do bříška dám bylinky, česnek, a lehce osolím. Opékám na grilu z každé strany 10 minut.
A máme hotové vydatné jídlo, vhodné na oběd. Myslím, že netřeba počítat nutriční hodnoty. V pokrmu převažují kvalitní bílkoviny z rybího masa, sacharidy a vláknina z luštěniny a zeleniny a trocha zdravých tuků.