Pstruh s čočkou a zeleninovým ragů

Pstruh s čočkou a zeleninovým ragů

Suroviny na 2 porce

  • 2 pstruhy
  • 100g cukety
  • 100g lilku
  • 2 žampiony
  • 2 sušená rajčata
    160g červené čočky
    2 stroužky česneku
  • sůl, bylinky, citron

Zeleninové ragů: zeleninu (cuketa, lilek, žampiony, rajčata) očistím a nakrájím na kostičky. Na pánev dám 1 lžíci oleje a veškerou zeleninu podusím cca 10 minut do měkka (na zkus), osolím, okořením a mám hotovo.

Kaše z červené čočky: červenou čočku si namočím den předem do vody, ale nemusí být. Je to snad jedinná luštěnina, která je uvařená během deseti minut i bez namáčení. Čočku properu a zbavím nečistot. Podliji vodou a nechám povařit do změknutí s kořením (oregano, saturejka, bobkový list). Nakonec lehce osolím a přidám lžičku umeocta nebo citronové šťávy. Lehce rozmixuji.

Grilovaný pstruh: rybu očistím a do bříška dám bylinky, česnek, a lehce osolím. Opékám na grilu z každé strany 10 minut.

A máme hotové vydatné jídlo, vhodné na oběd. Myslím, že netřeba počítat nutriční hodnoty. V pokrmu převažují kvalitní bílkoviny z rybího masa, sacharidy a vláknina z luštěniny a zeleniny a trocha zdravých tuků.