Nepečený kešu dort
Suroviny na 8 porcí:
- Na korpus:
- 1 hrnek mandlí (namočených přes noc)
- 1 hrnek datlí (namočených přes noc)
Na krém:
1,5 hrnku kešu ořechů (namočených přes noc)
3 lžíce kokosového oleje
3 lžíce medu
šťávu z 1 citrónu
ovoce (maliny, ostružiny, borůvky...)
Nejdřív si připravím korpus. V robotu rozmixuji datle s mandlemi. Vznikne těstíčko, které rovnoměrně vtlačím na dno dortové formy. V hrnečku si rozpustím kokosový olej a přidám med. Do větší mísy dám kešu, olej s medem a šťávu z citrónu. Vše mixuji tak dlouho, až vznikne jemný krém. 2/3 krému nanesu do formy na korpus a dám na chvíli zmrazit. Do zbytku přisypu ovoce a ještě pořádně rozmixuji. Ovocnou vrstvu nanesu na bílou vrstvu a dort opět strčím na několik hodin do mrazáku. Servíruji asi 10 min po vytažení z mrazáku, záleží jak máte rádi studené.
Já jsem moc nevychytala bílou a ovocnou vrstvu. Přidala jsem hodně ovoce (tím pádem objem hodně nabyl) a krém pak připomínal spíše dřeň.
Přibližné nutriční hodnoty na 1 porci: energie 1465kJ, 8g bílkovin, 22g sacharidů, 25g tuků