Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Suroviny na 4 porce: 

  • 200 g šmakoun s hlívou ústřičnou
  • 250 g vícezrnného chleba
    250 ml smetany na vaření 12%
    4 vejce (bílky vyšlehat na sníh)
    1 cibule
    3 stroužky česneku
    2 hrsti - špenát, pažitka, petrželka, kopřivy
    sůl, pepř, muškátový oříšek
Smíchám nakrájený chléb na kostičky, hlívového šmakouna, zelené bylinky a osmahnutou cibuli s česnekem. Ochutím solí a pepřem. Do mísy přidám žloutky a smetanu, důkladně promíchám. Na konec přidám vyšlehaný sníh z bílků. Nádivku dám do forem na muffiny nebo na biskupský chlebíček. Peču při 160° C zhruba 45 minut.


Přibližné nutriční hodnoty na 1 porci:
  energie 1 531kJ, 20g bílkovin, 25g sacharidů, 15g tuků