Jablečný koláč

Jablečný koláč

Suroviny

  • 200 g ovesných vloček
  • 300 g bílého jogurtu 3%
  • 60 g vlašských ořechů
  • 400 g jablek
  • 20 g třtinového cukru
  • skořice

  • Jako první si rozmixuji vločky na mouku. Pak je smíchám s jogurtem a 10ti gramy cukru a nechám cca hodinku odstát. Předehřeji si troubu na 190 stupňů. Jablka nastrouhám, smíchám se zbytkem cukru a skořicí. Skořici můžete přidat i do těsta. Těsto vtlačím do formy s pečícím papírem, nahoru naskládám nastrouhaná jablíčka, která jsem zbavila přebytečné šťávy a posypu nasekanými vlašskými ořechy. Peču přibližně 30 minut. Těsto drží tvar, je vláčné, jablka šťavnatá, ořechy křupavé. Koláč je velice jednoduchý a neurazí ani návštěvu. Je ovšem docela kalorický, takže opatrně :-)

  • Přibližné nutriční hodnoty na ¼ koláče:  energie 1 704kJ, 11g bílkovin, 54,5g sacharidů, 15,5g tuků