Brusinkový koláč s hruškami
Suroviny:
- 250g ovesných vloček
- 30g kakaa
3 lžíce medu - 1/2 hrnku vody
- 400g šmakouna s brusinkami
- 300g bílého jogurtu
- 2 vejce
- 50g proteinového prášku
5 hrušek
badyán, skořice
Ořechy, brusinky, tvaroh na strouhání
Ovesné vločky rozmixuji, přidám kakao a 1 PL medu. Do směsi postupně naliji půl hrnku vody, abych mohla směs vtlačit do kulaté formy vyložené pečícím papírem. Hrušky pokrájím a povařím s trochou vody, 1 PL medu, badyánem a kouskem celé skořice. Brusinkového šmakouna nastrouhám, smíchám s vejci, jogurtem, 1 PL medu a proteinem a rozmixuji tyčovým mixerem. Tuto šmakouní směs naliji na vločky a pokladu povařenými hruškami. Vrch koláče ještě dozdobím pokrájenými lískovými ořechy, posypu sušenými brusinkami a zastrouhám tvarohem. Peču ve vyhřáté troubě na 180° C cca 35-40 min.
Přibližné nutriční hodnoty na 1/8 koláče: energie 1196kJ, 19g bílkovin, 38g sacharidů, 5g tuků