Brusinkový koláč s hruškami

Brusinkový koláč s hruškami

Suroviny: 

  • 250g ovesných vloček
  • 30g kakaa
    3 lžíce medu
  • 1/2 hrnku vody
  • 400g šmakouna s brusinkami
  • 300g bílého jogurtu
  • 2 vejce
  • 50g proteinového prášku
    5 hrušek
    badyán, skořice
    Ořechy, brusinky, tvaroh na strouhání

Ovesné vločky rozmixuji, přidám kakao a 1 PL medu. Do směsi postupně naliji půl hrnku vody, abych mohla směs vtlačit do kulaté formy vyložené pečícím papírem. Hrušky pokrájím a povařím s trochou vody, 1 PL medu, badyánem a kouskem celé skořice. Brusinkového šmakouna nastrouhám, smíchám s vejci, jogurtem, 1 PL medu a proteinem a rozmixuji tyčovým mixerem. Tuto šmakouní směs naliji na vločky a pokladu povařenými hruškami. Vrch koláče ještě dozdobím pokrájenými lískovými ořechy, posypu sušenými brusinkami a zastrouhám tvarohem. Peču ve vyhřáté troubě na 180° C cca 35-40 min.

Přibližné nutriční hodnoty na 1/8 koláče:
  energie 1196kJ, 19g bílkovin, 38g sacharidů, 5g tuků