Jáhlový nákyp

Jáhlový nákyp

Suroviny na 6 porcí:

  • 150g jáhel     
  • 150g bílků
  • 300g jahod
  • skořice, špetka soli
    na oslazení: 20g proteinového prášku nebo med, stévie, javorový sirup, cukr...

Jáhly propláchnu a v sítku 2-3x přeliji vařící vodou, abych se zbavila hořké chuti. Dám vařit se špetkou soli, cca na 10 minut a nechám pod pokličkou vychladnout. Jahody pokrájím a z bílků vyšlehám tuhý sníh. Jáhly osladím dle chuti, přidám jahody a lehce vmíchám sníh. Směs naliji do dortové formy a peču v předehřáté troubě na 180stupňů cca 45 minut. Nákyp je vhodný ke svačině nebo snídani, teplý i vychlazený.

Přibližné nutriční hodnoty na 1 kousek (1/6):  energie 596kJ, 8g bílkovin, 24g sacharidů, 1g tuků